Za Božič z veliko začetnico!

Albert Einstein je nekoč zapisal: »Svet je v večji stiski zaradi tistih, ki zlo tolerirajo in vzpodbujajo, kot zaradi tistih, ki zlo dejansko izvajajao!«. Še bolje aktualni trenutek Evrope opišejo besede: »Nikoli ne smemo tolerirati zla! Zlo se vedno najprej tolerira, potem sprejme, nato že kar razglaša kot nekaj dobrega…  Potem postane nezakonito delati tisto, kar je v resnici dobro!«!

Evropa je utemeljena na krščanskih koreninah

Bogastvo Evrope so njeni narodi, njihove tradicije in kulture. Korenine Evrope  so krščanske.  Iz njih je zrasla neponovljiva zahodna civilizacija, utemeljena na človekovih pravicah, na spoštovanju vsakega človeka in njegove osebne integritete, na pravih vrednotah. Niso pa vse civilizacije glede tega enake!

Usodna napaka mnogih Evropejcev je, da mislijo, da je povsod po svetu spoštovanje človeškega življenja in osebne integritete ter enakopravnosti ljudi v vseh civilizacijah najvišja vrednota. Pa ni. V resnici je podlaga vsake civilizacije vera, ki skozi stoletja in tisočletja oblikuje osnovni sistem temeljnih vrednot, na katerih potem posamezna civilizacija stoji in pade. In enkratnost ter zato neprecenljiva vrednost življenja vsakega človeka ter njegove osebne integritete v svoji popolni obliki, ki se nam kot Slovencem in Evropejcem zdi tako samoumevna, izhaja samo iz krščanstva. Na tem se je oblikovala podlaga vrednot zmagovite zahodne civilizacije, ki jo mnogi nočejo niti opaziti in še manj priznati.  Te vrednote bistveno oblikujejo življenje vseh v Evropi, tudi tistih, ki se imajo za ateiste. Tako Evropejec, dokler spoštuje temeljne vrednote zahodne civilizacije, tudi sam stoji na koreninah krščanstva, pa če tisočkrat priseže, da je ateist; ali pa »išče samega sebe« v različnih filozofijah, sektah in lažnih religijah, kamor mirno lahko štejemo tudi  moderno levičarstvo.

Božič je najlepši praznik

Božič je zagotovo najlepši praznik vsakega pravega Slovenca in Evropejca. Je  poleg Velike noči največji krščanski praznik, ki je neločljivo povezan s Slovenijo,  slovensko kulturo in tradicijo. Je simbol vere, rojstva, novega upanja, družine, ljubezni.  Toda prav zaradi vsega tega je v minulih desetletjih postal trn v peti levičarjev. Da bi zmanjšali njegov pomen, so vsilili pisanje Božiča z malo. Sam Božič vedno napišem z veliko začetnico in trdno sem prepričan, da bi za ohranitev naše prave slovenske kulture in tradicije to morali storiti vsi!

Kogar moti Božič, mati, oče… naj odstopi in gre!

Kulturni marksizem uničuje civilizacijo ter tradicije in narode Evrope. Da bi uničili evropsko civilizacijo, »moderni« brezvestneži rušijo in požigajo cerkve, sistematično v medijih in z zlorabo državnih institucij diskreditirajo krščanstvo… V Sloveniji že vse od leta 1945 naprej. Požiganje in razstreljevanje cerkva ter odrivanje, »odsvetovanje« in prepovedovanje Božiča imajo v bistvu isti cilj: če uničiš Evropi njene krščanske korenine, uničiš njeno civilizacijo. Toda po tem to ni več Evropa! Lahko je to neka totalitarna socialistična luknja ali pa (dolgoročno bolj verjetno) šeriatska Evrabija radikalnega islama, toda ni več Evropa! Zato je toliko bolj nesprejemljivo, da je v birokraciji Evropske komisije nastal predlog, ki v imenu (zle in lažne!) tolerance »odsvetuje« uporabo besed Božič, oče, mati… Kasneje je bil menda »umaknjen«, a že da je lahko nastal tak gravž kulturnega marksizma znotraj institucij Evropske Unije, je skrajno resno opozorilo. Dokazuje, da se s kulturnim marksizmom zastrupljeni funkcionarji v Bruslju sploh ne zavedajo več, da je njihova temeljna naloga ohranjati Evropo, njene narode, kulture, tradicije, varnost – prave vrednote. Kdor pride v Evropo, naj se prilagodi nam, naj spoštuje naše tradicije, kulturo, evropsko civilizacijo, naše vrednote – in ne obratno!! Tisti, ki jih moti Božič, ki jih moti  mati, oče… bi morali odstopiti in oditi!

Želim Vam vesel, miren in blagoslovljen Božič!

Ko sem v petek kot vodja delegacije slovenskega parlamenta na Konferenci za prihodnost Evrope znova imel priložnost spregovoriti hkrati vsem parlamentom držav članic Evropske Unije ter Evropskemu parlamentu in Evropski komisiji (predsedovala je Vera Jourova…!), sem nagovor o vrednoti svobode govora, ki je temeljna človekova pravica, ter nesprejemljivosti »odsvetovanja« Božiča, očeta, mame…, končal z besedami: »Kot Slovenec in pravi Evropejec želim vsem Vam in vsem v Evropi vesel, miren in blagoslovljen Božič!«. Odmevalo je, nekateri so zardeli, Višegrajci pa so mi čestitali!   In z veliko začetnico želim vesel, miren in blagoslovljen Božič tudi vsem Vam!

PRAVILO OB OBJAVLJANJU:

Članek, ki je osebna last, je dovoljen povzemati le ob CELOTNI OBJAVI članka!

Scroll to Top