Vojna zaradi šibkosti Evrope in ZDA

Antična modrost kroga civilizacij: »Slabi časi naredijo močne moške. Močni moški naredijo dobre čase. Dobri časi naredijo šibke moške. Šibki moški naredijo slabe čase!«.

Varnost je ena in nedeljiva; brez varnosti je vse drugo nič. Stavek, ki sem ga v letih ponovil vsaj tisočkrat, pa ga mnogi niso hoteli niti slišati, kaj šele razumeti. Tako kot ne pravila starega Rima: »Si vis pacem, para bellum!«.  Če hočeš mir, se pripravljaj na vojno! Slovenija je po nekaterih kriterijih najvarnejša država na svetu. Toda, da bi to varnost ohranili, se moramo zavedati, da je svet izven naših meja drugačen: brezobziren, nasilno realen in krut. Napad Rusije na mednarodno priznano državo Ukrajino je prva totalna vojna na tleh Evrope, vse odkar je mir na Balkanu. Posledice bodo izjemno slabe in agresijo na Ukrajino so ostro obsodili vsi, ki sodijo v demokratični svet, tudi Slovenija.  Toda tej vojni bi se zagotovo lahko izognili, če bi le sledili pravim vrednotam in modrosti starega sveta. Če bosta Evropa in Amerika sposobni razumeti njeno sporočilo in vzroke, potem bo novo upanje, sicer bo napad na Ukrajino šele začetek… 

Prva vojna v 3. tisočletju zaradi šibkosti Evrope in ZDA

Vojna v Ukrajini razgalja vso šibkost lažnih vrednot in zavoženost velikega dela modernega sveta. Mednarodna politika in diplomacija, katero nadaljevanje z drugimi sredstvi je po Clausewitzu vojna, sta v modernem svetu predvsem brezobzirno uveljavljanje interesov.  Prvi nauk vojne je, da ni prostora ne za zaupanje in ne naivnost. Štejejo samo moč in trdna vojaška zavezništva. Tragedija Ukrajine je v tem, da je verjela v na mednarodnih sporazumih utemeljene garancije ter se zato v celoti odpovedala največjemu termonuklearnemu arzenalu, ki je po razpadu Sovjetske zveze ostal na njenih tleh. Tisti pa, ki jim je Ukrajina zaupala – Evropa in ZDA, pa sta od znotraj razžrti od kulturnega marksizma in zato šibki. Če bi danes ZDA vodila močna osebnost, kot je bil legendarni Ronald Reagan, se vojna v Ukrajini zagotovo ne bi zgodila. Šibkih osebnosti, ki jih je na položaj porinil kulturni marksizem »woke« modernih levičarjev, tako da si na mesto svetovalca za nuklearno varnost postavi našminkanega moškega v čipkastem krilu (pobrskajte po internetu…!),  pa Putin preprosto ne jemlje resno in jih nikoli ne bo. Kitajci pa še manj! To je trenutek za spoznanje, da je v dejanskem interesu Slovenije, da je na čelu ZDA močna osebnost, ki jo sogovorniki kot tako upoštevajo in spoštujejo. Pa se spomnite, kakšen cirkus so zganjali v Sloveniji levičarji samo zato, ker je predsednik slovenske vlade Janez Janša javno podprl izvolitev Donalda Trumpa z opozorilom, da bo njegov protikandidat zelo šibek predsednik. Sedaj je vsakomur očitno, da je zagovarjal varnostne interese Slovenije in Evrope! In vsi drugi, ki smo v takratni izbiri podpirali Donalda Trumpa tudi! Absurdnost sedanjega časa je tudi to, da se šele potem, ko se začne vojna, lahko resno in brez histeričnega kričanja levičarjev  pogovarjamo o vse vidikih varnosti…

Stanje v Evropski Uniji je še slabše, saj so institucije EU povsem zastrupljene s kulturnim marksizmom. Primer tega je nastop predsednice Evropske komisije Ursule Von Leyen, ki je samo nekaj ur pred napadom, potem, ko so tajne službe ZDA že potrdile, da se bo zagotovo vsak hip začel, opravila grozeč javni nastop. Toda ne boste verjeli: ni napadla očitnih namenov ruske agresije, ni pozivala k miru in niti ene pametne besede ni bilo o varnosti v Evropi!… Von Leynova je samo nekaj ur pred napadom Rusije na Ukrajino strahovito napadla Madžarsko, ker ne dovoli ideološke propagande kulturnega marksizma LGBT+ v šolah..! Za sedanje vodstvo Evropske Unije očitno ni toliko pomembno, če se s silo krši mednarodne sporazume, če agresor napade 40 milijonsko državo; kot je važno to, da z norimi teorijami, da spol ni biološka danost, ampak je vsak lahko katerega koli spola (to je trdila na slovenski televiziji prav ta teden prof. Vuk Godina!), delajo zmedo v glavah otrok. Vrednotna dezorientiranost zahoda se vsiljuje naprej…

Šibkost Evrope in ZDA je posledica zastrupljenosti s kulturnim marksizmom

Kulturni marksizem je po svetu razširila Frankfurtska šola, ki so jo ustanovili in financirali Rusi (»Sovjeti«) v času Lenina. Njihov namen razkriva citat ustanovitelja: »Zgniti od znotraj zahodno civilizacijo, da bo smrdela do neba!«.

Kulturni marksizem je mnogo, mnogo več od samo LGBT+ propagande, čeprav tudi te nikakor ne gre podcenjevati (najbrž je vsakomur jasno, da duševno zmedeni fantje v roza krilcih ne bodo branili Evrope pred rusko agresijo). Zaradi nekritično sprejetih nebuloz kulturnega marksizma o »multikulti ubogih beguncih« so se odprle meje in Evropa zapravlja milijarde evrov denarja za socialo, ki bi jih lahko namenila za obrambo. Vojaško gledano je popolna norost, da se je masovno sprejemalo za boj sposobne moške iz držav radikalnega islama, hkrati pa prav tja pošiljalo vojaške enote iz Evrope. Tudi tako dela kulturni marksizem Evropo šibkejšo.

Podobno varnostno uničujoče so nebuloze »eko«kulturnih marksistov, ki so postale žal del uradne politike Evropske Unije. Evropa, brez da bi res razumela za kaj gre, podpisuje mednarodne sporazume, zaradi katerih sama uničuje svoje primerjalne razvojne podjetniške prednosti v globaliziranem svetu. Primer so električni avtomobili, ki so zaradi izdelave (rudarjenje redkih kovin etc.), razgradnje in realnosti proizvodnje ter transporta električne energije za Zemljo v resnici ekološko bistveno bolj uničujoči kot vsak dizel ali drug motor z notranjim izgorevanjem. Toda politično so na ravni EU vsiljeni kot »eko« in se jih subvencionira ter zakonsko zapoveduje. Primerjalna prednost Evrope pa so bili ravno vrhunski klasični avtomobili. Slovenija: izpušni sistemi Akrapovič so naša edina svetovna znamka; na električnih avtomobilih jih ni. Po padcu Berlinskega zidu so bili statusni simbol v ZDA evropski(!) Audi, Mercedes, BMW, Volvo…, danes je v Evropi statusni simbol ameriška (!) Tesla. Zdaj razumete, kako to gre? In Rusi oz. Kitajci veselo z naivnimi Evropejci podpisujejo podnebne sporazume, se smehljajo  ter gradijo cenene nove termoelektrarne na premog (dva tisoč!). Po domače povedano: iz Evrope – kjer je histerija norih kulturnih marksistov, ki zlorabljajo medije in sodstvo, da jih ja ne bi kdo razgalil, prišla npr. v Nemčiji že do točke, da se propagira imeti čim manj belih(!!) otrok, ker da je to »eko« (hkrati pa masovno uvažajo islamistične migrante) – se Rusi in Kitajci lahko hudo delajo norca.  Kdo bo zmagal v tekmi v globaliziranem svetu?

Pravi zmagovalci napada Rusije na Ukrajino so Kitajci

Če bi Evropa ostala zvesta pravim vrednotam in vse tisoče milijard evrov, ki jih je v letih zapravila za kaprice kulturnega marksizma in profit tistih, ki se z njim okoriščajo, vložila v podjetništvo, blaginjo in varnost lastnih državljanov, Ukrajina danes ne bi bila žrtev. Prva posledica vojne je skok cen naftnih derivatov. Tudi tu je Putin na plusu: Rusija je edina velesila, ki je neto izvoznik energentov. Sankcije bodo še dodatno prizadele Evropo, Putin jih bo skompenziral s Kitajci. To pomeni, da bomo Evropejci živeli mnogo slabše, sankcije pa dolgoročno ne bodo dovolj učinkovite. Za dolgo časa bodo postale nerealne želje po tesnejšem povezovanju Evrope in Rusije. Pakt NATO se je revitaliziral. Rusija je z napadom tudi znova prevzela vlogo »slabega fanta« v mednarodni skupnosti.

Za Kitajce sami plusi: Rusija se bo objektivno morala še bolj navezati nanje, v vodo za dolgo časa padejo želje po skupnih zavezništvih proti kitajskem  ekspanzionizmu, Rusija je preusmerila pozornost nase, opravlja test reakcije mednarodne skupnosti glede odprtih vprašanj Tajvana… Tisto, kar ni jasno, je samo to, kako da so Rusi pristali na igranje vloge »slabega fanta« za Kitajce, saj bo Rusija prva imela z njimi hudo resne težave in na to ne bo treba čakati prav dolgo. V vsakem primeru so ob sedanjem poteku dogodkov Kitajci edini pravi zmagovalci napada Rusije na Ukrajino.

Sporočilo za prihodnost Evrope

Če se bo to sporočilo prezrlo, bo vojna v Ukrajini samo prva v dolgi vrsti vojn začetka konca zahodne civilizacije. Evropa se mora vrniti k pravim vrednotam in postati varna skupnost držav enakopravnih evropskih narodov, ki so s svojimi kulturami, krščanskimi koreninami in tradicijami njeno pravo bogastvo. Institucije in politiko Evropske Unije je nujno razstrupiti kulturnega marksizma, sicer bo vse šibkejša. S kulturnim marksizmom okuženi povzpetniki, mevžasti in neodločni, torej brezpogojno vsi šibki politični voditelji morajo takoj na smetišče zgodovine, saj delajo Evropo in svoje države šibke in ranljive. Varnost zagotavljajo samo prave, odločne in etično trdne osebnosti pravih vrednot, torej državniki, ki jih spoštujejo sogovorniki v mednarodni skupnosti.

Evropa mora okrepiti svoje primerjalne prednosti za uspešno podjetništvo, ki je edini trdni vir blaginje na dolgi rok, in razbremeniti svoj razvojni potencial vseh ideoloških cokel. Evropa ne potrebuje nobenih masovnih migracij, ampak varnost in dobro družinsko politiko, da bo dragocena naložba vsak otrok evropskih narodov; za nas seveda slovenski otrok. To je prihodnost Evrope!

PRAVILO OB OBJAVLJANJU:

Članek, ki je osebna last, je dovoljen povzemati le ob CELOTNI OBJAVI članka!

Scroll to Top