(VIDEO) Poslanec SDS Branko Grims: Radikalna Levica je brez težav podprla fašistični manifest in Hitlerjevo voščilo

Piše: Sara Bertoncelj (Nova24tv)

Ljudem je treba odpreti oči in opozoriti na tiste temeljne ustavne norme oziroma vrednote, na katerih bi morala temeljiti vsaka politika in na katerih stoji tudi samostojna Slovenija. Med temi vrednotami je svoboda, demokracija, enakost in seveda tudi varnost. Vsi imamo pravico živeti varno. Vsi smo pred zakonom enaki in to brezpogojno velja tudi za stranko Levica. “V tem je tudi bistvo zgodbe, najstarejši trik levičarjev je namreč ta, da kažejo s prstom na drugega in ga obtožujejo svojih dejanj,” je poslanec stranke SDS Branko Grims v oddaji Tema dneva  komentiral obtožbe stranke Levica, češ da prav aktualna vlada ruši demokracijo v tej državi.

Na zahtevo stranke SDS in NSi za izredno sejo Državnega zbora, na kateri bi obravnavali program Levice – saj ta kaže na možnost protiustavnega delovanja, so se burno odzvale poslanske skupine opozicije. Predsednik DZ Igor Zorčič je sicer za mnenje dopustnosti zahteve zaprosil zakonodajno pravno službo, saj je po njegovem vprašanju ugotavljanja protiustavnosti v pristojnosti Ustavnega sodišča. V Levici pa pravijo, da stojijo za svojim programom, saj v njem ni težav, so pa po njihovo težave v družbi. Po njihovem mnenju so taka dejanja stranke SDS resna grožnja osnovam demokracije. SDS naj bi se spravljala tudi na vse neodvisne institucije, na medije, pravosodje in opozicijo – tako je povedal vodja poslanske skupine Levice Matej Tašner Vatovec.

Iz stranke Levica je slišati obtožbe, češ da stranka SDS s svojimi očitki glede njihovega programa zavaja in manipulira. Poslanec stranke SDS Branko Grims je poudaril, da to absolutno ne drži, oni navajajo zgolj dejstva, citate iz programa Levica in izjave predstavnikov te stranke – česar ne morejo zanikati. Prav tako ne morejo zanikati raznih dejanj, ki jih zelo jasno razgaljajo v svojem bistvu. “To je bilo, ko sem Levici v parlamentu prebral čestitko za 1. maj Adolfa Hitlerja in jih vprašal, če se res strinjajo s tem. In so noreli od navdušenja in rekli, da stojijo za vsako besedo,” je povedal Grims. Šele nato jim je seveda pojasnil, da jim je prebral Hitlerjeve besede. Ob tem se lahko spomnimo tudi poslanko Violeto Tomić, ki je bila na Prešernovem trgu pripravljena podpisati fašistični manifest – vsi socializmi so namreč totalitarni in kot pravi slovenski pregovor, “gliha vkup štriha”.

Gre za uničevanje tistega, kar je bistvo moderne demokratične družbe
Levica bi torej podržavila vsa podjetja v državi, poleg tega pa imajo v programu posamezne člene, ki so tudi citirani v vlogi, ki sta jo stranki SDS in NSi dali v parlament. Tukaj gre za uničevanje tistega, kar je bistvo moderne demokratične družbe. Razen tega, da bi vse podržavili, zagovarjajo rešitve, ki grejo v smeri cenzure. “Jaz trdim, da je vsaka cenzura nedopustna, politična cenzura je popolnoma nedopustna – to je kršitev ustavne norme o pravici do svobode govora,” je poudaril Grims. Edina stvar, ki jo v Levici zanikajo oziroma se od nje zares distancirajo, je prevod nekega dokumenta, ki je nastal na mednarodnem srečanju Antife – ta prevod v Slovenščino so pripadniki Levice širili naokoli, dokler ga ni SDS vključila v predlog, ki ga je vložila v DZ. A svojega programa, svojih dejanj pač ne morejo zanikati.

Socializem vedno prinese uničenje, razkroj gospodarstva in bedo ter ogromne socialne razlike
Voditelj oddaje Tema dneva je vprašal Grimsa, kako komentira mnenje Zorčiča, ki pravi, da ne ve, če je sploh dopustno, da bi se o tem razpravljalo v Državnem zboru. “Socialisti držijo skupaj. Levica pove naglas, kar si med levičarji misli tudi marsikdo drug, kar zajema še vsaj LMŠ, zdaj tudi nepovezane poslance in seveda tudi SD. Se pravi, to so vsi oboževalci socializma – pač računajo na to, da so ljudje že pozabili, kaj socializem je, socializem vedno prinese uničenje, razkroj gospodarstva in bedo ter ogromne socialne razlike,” je spomnil Grims.  Po vsem svetu se v tem času levica radikalizira in to je velik problem. Posegajo po nasilju, po prevarah – po principu, da kažejo na drugega in vpijejo primite tatu ter drugim pripisujejo tisto, ker sami počnejo – to seveda ni nič novega.

Vse to poganja denar finančnih špekulantov tipa George Soros in oni so vedno vpili, da so proti kapitalistom in podobno, v resnici so pa oni največje struge prav tistega najslabšega, kar je v kapitalizmu. To niso podjetniki, to so špekulanti in so tudi ljudje, ki z ustvarjanjem izrednih razmer ustvarjajo tudi ekstra dobičke. Grims je pri tej razlagi poudaril, da jim levičarji pri tem pomagajo.

Vse to kar počnejo, počnejo s ciljem radikalizacije
“Naša kongresna resolucija je prizadevanje za ustavnost,” je poudaril poslanec stranke SDS ter dodal, da je Ustava nekaj, kar zavezuje vse in vsakogar. Zato mora biti vse – tudi programi političnih strank – v mejah slovenske Ustave, to je bistvo demokracije. “In poglejte kam smo prišli, da nekdo ruši same ustavne temelje, hkrati pa se zgraža nad tem, da hoče nekdo na to opozoriti. To je popoln teater absurda. S tem da, vse to kar počnejo, počnejo s ciljem radikalizacije. Temu so namenjene tudi njihove metode, kot je na primer njihovo zmerjanje recimo s fašisti. S tem želijo človeka razčlovečiti, da tako postanejo vsa sredstva, vse metode dopustne.  In pred tem svarimo z zahtevo, ki smo jo  vložili v DZ, pred tem kam to pelje, pa svarimo tudi v naši kongresni resoluciji – katere bistvo je to, da pričakujemo od vsakogar da upošteva Ustavo, ustavne vrednote in ustavni red,” je še enkrat ponovil poslanec.

Scroll to Top