Tako kot parklji govorijo s krvavo rdečim jezikom, tako so govorili levičarji na seji odbora za šolstvo

“Prav s takim jezikom kot parklji, ki spremljajo Miklavža in govorijo s krvavo rdečim jezikom, so govorili levičarji na seji odbora za šolstvo, ko so napadali predsednico odbora in skušali preprečiti, da bi sprejeli spremembe šolske zakonodaje. Ni jim uspelo, vendarle se kljub temu vodstvo državnega zbora izmika in točke ni uvrstilo na dnevni red, kar je po mojem mnenju v nasprotju s poslovnikom in ni dobra popotnica za naprej. Državni zbor mora biti nevtralna institucija, znotraj katere vsak pogled dobi svoj prostor, kjer odloča večina v korist Slovenije. Predvsem pa je to prostor, znotraj katerega je treba spoštovati slovensko tradicijo in slovensko kulturo, utemeljeni na krščanstvu in krščanskih koreninah, tako kot to velja za celotno Evropo,” je v oddaji Komentar dejal poslanec Branko Grims. 

Zaradi tega je še toliko bolj žalostno, da je v teh adventnih dneh prišel v javnost osnutek predloga evropske komisije, po katerih sploh ne bi smeli več uporabljati besede božič, ampak bi morali govoriti o “praznikih”, je dejal Grims.  “Prepovedali bi tudi besede mati, oče, moški, ženska in uvedli nevtralne izraze. Tisti, ki so to pripravili, bi morali takoj odstopiti, saj so dokazali, da se svoje vloge ne zavedajo, ne zavedajo tega, kaj je poslanstvo tistih, ki vodijo Evropo v teh dneh. Dolžni so namreč ohranjati izročilo in tradicijo.”

Zgodovina nas uči, da moramo Evropo braniti, je prepričan Grims. “Zakaj je Evropa sploh Evropa? Zato ker smo se uprli radikalnemu islamu z orožjem, ker smo Slovenci premagali v bitki pri Sisku Turke oziroma radikalni islam in ker je poljski kralj Jan III. Sobieski 1683 pri Dunaju potolkel osmansko vojsko, pri čemer si njihovo cesarstvo nikoli ni opomoglo”. Če bi takrat padel Dunaj, bi padel Rim in danes Evropa ne bi bila Evropa. Napačna je predstava tudi tistih, ki odločajo v institucijah EU pa tudi v parlamentih posameznih držav, da so vse civilizacije iste. Ni res, pravi Grims. “Samo krščanstvo, ki daje temeljne vrednote evropski civilizaciji, je tisto, kar vsakemu človeku priznava njegovo neponovljivost, njegov posebni pomen in daje življenje kot sveto. To je pomen evropske civilizacije in zato jo je treba braniti.”

Kdaj Evropa ne bo več Evropa
V teh adventnih dneh, ko gre za spoštovanje vseh teh vrednot, moramo pogledati, v katero smer bo šla Evropa. In danes najbolje branijo Evropo višegrajske države, brani jo tudi Slovenija, v tem trenutku na čelu s Poljsko. Na poljski meji se namreč organizirano pojavljajo trume ilegalnih migrantov, poskušajo tudi nasilno vdirati prek poljske meje in danes tam stoji poljska vojska, policija, prostovoljci in tudi vojske drugih držav, ki so prihitele na pomoč. Tudi slovenska vlada je ponudila pomoč Poljski, če bo to potrebno. In tako se brani Evropo in temeljne korenine. “Ker če odstraniš krščanske korenine v družbi, Evropa ni več Evropa.”

Tudi v Sloveniji je enako. “Vezani smo na tradicijo, krščanske korenine, na izročilo vsega, kar nas je oblikovalo stoletja. In ne samo to: dejstvo, da smo kot slovenski narod neločljivo zavezani in povezani tudi s slovensko državo, je zapisano tudi v slovensko ustavo. Ustava namreč pravi, da je Slovenija kot demokratična republika, kot samostojna država neločljivo povezana z neodtuljivo pravico slovenskega naroda do samoodločbe. V Sloveniji v tem trenutku dobro živimo, varno in po javno objavljeni lestvici je Slovenija najvarnejša država na svetu.

Slovenija je najvarnejša država na svetu in to moramo braniti
Velikokrat ko govorimo z državljani Slovenije, se ljudje ne zavedajo, kako drugačen je svet zunaj, pravi Grims. “V Sloveniji greš lahko kamorkoli ponoči, lahko se mirno sprehajaš, lahko si brez skrbi. V marsikateri vasi celo puščajo vhodna vrata odklenjena. To je odraz krščanskih korenin, poštenosti slovenskega naroda, ki pa, tega se moramo zavedati, ni enak, kot je drugod po svetu, kjer je življenje bitka za preživetje. Okolje je mnogo nevarnejše tudi v najbolj razvitih državah. In to kakovost varnosti je potrebno v Sloveniji zaščititi.” Varnost je tako kot demokracija, za katero je dr. Pučnik dejal: demokracija je pot, po kateri stopamo in ki jo je vredno obraniti in ohranjati vedno znova. Ima veliko stranpoti, ampak je pot, ni cilj, in zaradi tega je ta pot tako pomembna. “To je sporočilo, ki ga te dni sprejemamo vsi. Ko postavljate božično drevesce, ne ohranjate samo vere, ampak tudi slovensko tradicijo, če odvzamete to slovensko tradicijo, to bistvo slovenske kulture poleg samega jezika, to ni več slovenstvo. Enako velja za celotno Evropo.” Na koncu je Grims vsem skupaj zaželel miren in srečen božič.

Članek je bil objavljen tudi na: WWW.NOVA24TV.SI

Scroll to Top