Vsi totalitarizmi so zločinski in vredni obsodbe!

Poslanec SDS mag. Branko Grims je na novinarski konferenci poslanske skupine SDS predstavil predlog deklaracije v podporo Resoluciji Evropskega parlamenta z dne 2. aprila 2009 o evropski zavesti in totalitarizmih. Omenjeno resolucijo je Evropski parlament utemeljil na vilniuški deklaraciji in sprejel ob upoštevanju splošne deklaracije Združenih narodov o človekovih pravicah.

»Totalitarni sistemi so vsi brez izjeme zavrženi, so zločinski in so nekaj, česar se moramo danes še posebej jasno zavedati«, je uvodoma dejal poslanec SDS Branko Grims in nadaljeval, da je predlog resolucije izjemno pomemben, saj postavlja enotno, kot zločinske in zavržene, prav vse totalitarizme.

Po poslančevem mnenju je resolucija še toliko bolj pomembna, saj se v tretjem tisočletju pojavljajo novi totalitarizmi, ki temeljijo bodisi na kulturnem marksizmu ali pa na islamskem radikalizmu, pa tudi na visoki tehnologiji, kot je npr. na Kitajskem.

»Zaradi tega je še toliko bolj pomembno, da se poenoti državni zbor in podpre naš predlog na tistem, kar je bil temelj za evropsko resolucijo. To pa je, da so prav vsi totalitarni sistemi zavrženi, da so vsi zločinski , vsi vredni obsodbe in da so vse žrtve vseh totalitarnih režimov vredne vsega spoštovanja, vredne priznanja in rehabilitacije.«

Grims je dodatno pojasnil, da totalitarizmi, ne glede na njihov izvor, ne morejo biti obravnavani različno in da izjem ne more biti.

»Mnogokrat se je delala napaka v preteklosti, da so takšni ali drugačni ljudje, nekateri mogoče dobronamerno, ali pa jih je zanesla propaganda, ki so ji bili izpostavljeni, mislili, da se eden izmed totalitarnih sistemov lahko opravičuje, da se lahko tolerira, ali celo glorificira, zato, ker je imel neke dobre ideje, ker je temeljil na dobrih namenih. Žal ni tako.« Poslanec je zaključil s starim pregovorom, da je pot v pekel tlakovana z dobrimi nameni, ter dodal, da je potrebno zlo v celoti zavrniti.

Scroll to Top